Rostlina nesmrtelnosti- Aloe Vera

31.03.2010 14:56

Aloe Vera

Již od dob Starého Egypta se Aloe Vera užívá nejen pro její silné protizánětlivé a antibakteriální účinky, ale i pro její výrazné antioxydační vlastnosti. Proto byla nazývána “Rostlinou nesmrtelnosti.

Šťáva se používá vnitřně jako prostředek podporující správnou činnost zažívácího a imunitního systému, na organizmus působí detoxikačně. Aloe Vera juice je zcela přírodní nápoj bez přidaného cukru, s kousky dužiny Aloe Vera, je bohaté na kalcium a vitamíny C a E.

 

Jak aloe vera působí?

Aloe Vera je bohatou směsí více než 200 významných složek.

Jedná se o vitamíny, minerály, enzymy, aminokyseliny, cukry, saponiny, lignin a další. Aleo se odpradávna používalo jako

projímadlo, za tento účinek mohou tzv. Antrachinony, které se nacházejí ve vrchní části dužnatých listů.

Je to   gelová tekutina vyplňuje vnitřek dužnatých listů. V malých množstvích, kdy se neprojevuje jejich projímavý efekt, pomáhají v absorbci z gastrointestinálního traktu a mají antimikrobiální a protibolestivé účinky.

Z některých nápojů pro zdraví jsou tyto substance odstraňovány kvůli možným břišním bolestem či průjmům, ale v malých množstvích jsou nesmírně prospěšné. Nejdůležitější z nich, aloin a emodin, působí jako účinné látky na tišení bolesti. 

Má také antibakteriální a antivirové vlastnosti.

 

Mnohem méně známé a velmi nedoceněné, jsou však vynikající ozdravné účinky při pití Aloe Vera juice

(vyráběný z dužiny listů). Působení více než 280mikronutrientů je schopno neuvěřitelným způsobem oživit, 

naladit a ozdravit náš organismus.

Tělo potřebuje 22 aminokyselin a juice z Aloe Vera nám poskytuje podle dosavadních informací 20 z nich.

Co je však ještě důležitější, poskytuje nám i všech osm esenciálních aminokyselin, které si organizmum  sám     

nedokáže vyrobit.

Je- li gel z Aloe aplikován zevně, pak rychle hojí běžná menší poranění jako jsou popáleniny, poštípání hmyzem či odřeniny.

Lignin obsažený v Aloe umožňuje pronikat ostatním složkám hluboko do pokožky. Je přirozeným chladivým, hydratačním a protizánětlivým prostředkem,vykazuje i určitou účinnost při likvidaci bakterií, virů a plísní.