Aby klouby nebolely...

28.04.2010 13:38

Bolesti kloubů postihují čím dál větší část naší populace, ať už vinou nesprávných stravovacích návyků, nedostatkem pohybu či jen vyššího věku. Se zhoršeným stavem kloubů souvisí i vyšší riziko vzniku zlomenin, bolesti a omezení při pohybu. Současný trh sice nabízí spoustu zaručených preparátů pro výživu chrupavek a kloubů, ale neměli bychom ani v tomto případě zapomínat na sílu a blahodárný účinek bylin. Popíjením čajů můžeme jednak posílit výživu a odolnost kloubů, bylinné masti zase tlumí bolestivost, zmírňují otoky a záněty.

V naší nabídce naleznete celou řadu čistě přírodních produktů např. bylinné masti , které pomohou řadu shora uvedených neduhů odstranit. Příznivé účinky bylinek v nich obsažených jsou známy a prověřeny staletími. Na rozdíl od jiných výrobců používáme k výrobě skutečné byliny a ne jejich lihové výtažky a díky ověřenému postupu vyluhování je zajištěno, že z jejich těl se do masťového základu dostane maximum účinných látek.

Jejich vyluhováním v sádle získáváme masti, které se právě díky tomuto základu dobře vstřebávají a uvolňují obsažené látky snadno a v dostatečném množství. Do mastí dále přidáváme včelí vosk, který na pokožce vytváří jemný ochranný film, takže mast působí dostatečně dlouhou dobu. K parfemaci mastí se používají čisté přírodní silice, které navíc zesilují protizánětlivý efekt. Stabilita je zaručena přídavkem vitamínu E, který působí antioxidačně a brání předčasnému stárnutí buněk.

Z naší nabídky mastí doporučujeme zejména Kloubní a Kostival – propolisovou mast.

Kombinace kořenů vachty, omanu, jablečníku, reveně a proskurníku v Kloubní masti je velice

účinná při hojení kloubních defektů, působí protizánětlivě a tlumí bolesti.

Protizánětlivý účinek kostivalu v Kostival – propolisové masti je zesílen účinkem propolisu, který

navíc zvyšuje prokrvení v místě aplikace, čímž dojde k odplavení škodlivin, zmírnění otoku a

případných zánětu.

Pro posílení se doporučuje pití Čajové směsi k posílení vazů, úponů a šlach, která působí protizánětlivě, tlumí bolest a napomáhá zvýšení odolnosti kloubů a kostí nebo také Himalájský čaj Slesaka.

Slesaka svým složením také velmi dobře působí na záněty i bolest kloubů, zmírňuje bolesti při artróze a revma, působí proti otokům, uvolňuje ztuhlost a podporuje tvorbu kloubního maziva.

Co můžeme doporučit všem na závěr?                                                                                                                                                  Nečekejte, až Vás budou klouby bolet či natíkat, ale již při prvních příznacích a potížích využijte to, co Vám sama příroda nabízí...Prevence jak známo je nejlepší lék...