Archiv článků

Mateří kašička - Prospívá i nám nebo jenom včelí královně?

17.05.2010 11:17
  Včely dělnice vylučují tuto výživnou mléčnou substanci ze slinných žláz jako potravu pro vybrané včelí larvy, z nichž se mají vyvinout včelí královny. Ty dorůstají do dvojnásobné velikosti dělnic, žijí až šest let a každý den svého života nakladou až 2000 vajíček. Včely dělnice, které...

Každému desátému fungují špatně ledviny

04.05.2010 10:28
Každému desátému fungují špatně ledviny Každému desátému člověku špatně fungují ledviny, ale jen jeden z deseti postižených o tom ví. Nemocné ledviny ovlivňují stav cév, a tak tito lidé desetkrát častěji umírají na mrtvici nebo infarkt. Onemocnění se přitom dá včas odhalit jednoduchým...

Význam lymfatického systému pro celkové zdraví

04.05.2010 10:15
Význam lymfatického systému pro celkové zdraví... Lymfatický systém je nedílnou součástí imunitního systému a také informačního systému člověka Je to vlastně jediný systém, jenž uchovává a transportuje z těla ven škodliviny, které jednak vznikají při funkci organismu, jednak do něj vnikají z...

Kuchyňské využití bylinek

03.05.2010 11:08
Kuchyňské využití bylinek... Kořením nazývají se rozmanité části rostlin, nejčastěji plody a květy, kořeny, listy a poupata. Výživné hodnoty nemají, dodávají však pokrmům vůně a povzbuzují chuť k jídlu.   Andělika Pro ostrou kořenitou a hořkou chuť a aroma je andělika vhodná ke...

Aby klouby nebolely...

28.04.2010 13:38
Bolesti kloubů postihují čím dál větší část naší populace, ať už vinou nesprávných stravovacích návyků, nedostatkem pohybu či jen vyššího věku. Se zhoršeným stavem kloubů souvisí i vyšší riziko vzniku zlomenin, bolesti a omezení při pohybu. Současný trh sice nabízí spoustu zaručených...

Tajemství zelených čajů...

23.04.2010 11:40
I když se v Evropě na zelený čaj pohlíží jako na jev moderní doby, ve skutečnosti je nejstarším čajem světa. Dokonce se z něho vyvinul i černý čaj, jako výsledek čínského experimentování s postupy výroby čaje. Nabízejí se nesčetné druhy zeleného čaje a je dobrodružstvím vyzkoušet si na nich vlastní...

Jak použít Dobromysl

23.04.2010 10:43
Dobromyls lze hojně využívat jako léčivou bylinku nebo výborné koření. V zemích jižní Evropy a v oblasti Středozemního moře je velmi populární. Sušená je jedním z nejdůležitějších koření v italské, španělské a také mexické kuchyni. Používá se především do pizzy a špaget. Dobromysl obecná...

Jak na dobré zažívání a překyselený žaludek?

23.04.2010 10:35
  Jak na dobré zažívání a překyselený žaludek? Stále více lidí zažívá pocit vyčerpanosti, kdy cítí, že běží "na doraz", jako by se dostali až na dno svých možností. Většinou to odpovídá skutečnosti - tělo je totálně překyselené a rezervy zásaditých látek zcela spotřebované. Překyselení se...

Pro oči to nejlepší

16.04.2010 11:31
Pro oči to nejlepší... Čerstvé ovoce a zelenina obsahují velký počet výživných látek rostlinného původu. Tyto užitečné složky mohou hrát důležitou roli v prevenci mnoha známých a rozšířených onemocnění např. nádorových, kardiovaskulárních a očních.   Oči jsou ve velké míře vystaveny...

Hlíva Ústřičná

16.04.2010 11:28
Co možná nevíte o HLÍVĚ ÚSTŘIČNÉ... Houba Hlíva ústřičná (Pleurotus ostreatus) se po staletí používá v tradiční čínské a japonské medicíně k přípravě léčivých tinktur, mastí a suchých přípravků. Obsahuje vysoké množství imunostimulačně a radioprotektivně působících polysacharidů -...
Záznamy: 31 - 40 ze 51
<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>