Archiv článků
Mateří kašička - Prospívá i nám nebo jenom včelí královně?
17.05.2010 11:17
Včely dělnice vylučují tuto výživnou mléčnou substanci ze slinných žláz jako potravu pro vybrané včelí larvy, z nichž se mají vyvinout včelí královny. Ty dorůstají do dvojnásobné velikosti dělnic, žijí až šest let a každý den svého života nakladou až 2000 vajíček. Včely dělnice, které...
Každému desátému fungují špatně ledviny
04.05.2010 10:28
Každému desátému fungují špatně ledviny
Každému desátému člověku špatně fungují ledviny, ale jen jeden z deseti postižených o tom ví. Nemocné ledviny ovlivňují stav cév, a tak tito lidé desetkrát častěji umírají na mrtvici nebo infarkt. Onemocnění se přitom dá včas odhalit jednoduchým...
Význam lymfatického systému pro celkové zdraví
04.05.2010 10:15
Význam lymfatického systému pro celkové zdraví...
Lymfatický systém je nedílnou součástí imunitního systému a také informačního systému člověka Je to vlastně jediný systém, jenž uchovává a transportuje z těla ven škodliviny, které jednak vznikají při funkci organismu, jednak do něj vnikají z...
Kuchyňské využití bylinek
03.05.2010 11:08
Kuchyňské využití bylinek...
Kořením nazývají se rozmanité části rostlin, nejčastěji plody a květy, kořeny, listy a poupata. Výživné hodnoty nemají, dodávají však pokrmům vůně a povzbuzují chuť k jídlu.
Andělika
Pro ostrou kořenitou a hořkou chuť a aroma je andělika vhodná ke...
Aby klouby nebolely...
28.04.2010 13:38
Bolesti kloubů postihují čím dál větší část naší populace, ať už vinou nesprávných stravovacích návyků, nedostatkem pohybu či jen vyššího věku. Se zhoršeným stavem kloubů souvisí i vyšší riziko vzniku zlomenin, bolesti a omezení při pohybu. Současný trh sice nabízí spoustu zaručených...
Tajemství zelených čajů...
23.04.2010 11:40
I když se v Evropě na zelený čaj pohlíží jako na jev moderní doby, ve skutečnosti je nejstarším čajem světa.
Dokonce se z něho vyvinul i černý čaj, jako výsledek čínského experimentování s postupy výroby čaje.
Nabízejí se nesčetné druhy zeleného čaje a je dobrodružstvím vyzkoušet si na nich vlastní...
Jak použít Dobromysl
23.04.2010 10:43
Dobromyls lze hojně využívat jako léčivou bylinku nebo výborné koření. V zemích jižní Evropy a v oblasti Středozemního moře je velmi populární.
Sušená je jedním z nejdůležitějších koření v italské, španělské a také mexické kuchyni. Používá se především do pizzy a špaget.
Dobromysl obecná...
Jak na dobré zažívání a překyselený žaludek?
23.04.2010 10:35
Jak na dobré zažívání a překyselený žaludek?
Stále více lidí zažívá pocit vyčerpanosti, kdy cítí, že běží "na doraz", jako by se dostali až na dno svých možností. Většinou to odpovídá skutečnosti - tělo je totálně překyselené a rezervy zásaditých látek zcela spotřebované. Překyselení se...
Pro oči to nejlepší
16.04.2010 11:31
Pro oči to nejlepší...
Čerstvé ovoce a zelenina obsahují velký počet výživných látek rostlinného původu. Tyto užitečné složky mohou hrát důležitou roli v prevenci mnoha známých a rozšířených onemocnění např. nádorových, kardiovaskulárních a očních.
Oči jsou ve velké míře vystaveny...
Hlíva Ústřičná
16.04.2010 11:28
Co možná nevíte o HLÍVĚ ÚSTŘIČNÉ...
Houba Hlíva ústřičná (Pleurotus ostreatus) se po staletí používá v tradiční čínské a japonské medicíně k přípravě léčivých tinktur, mastí a suchých přípravků. Obsahuje vysoké množství imunostimulačně a radioprotektivně působících polysacharidů -...
Záznamy: 31 - 40 ze 51